Raak jij buiten adem wanneer je de trappen op school oploopt? Dan is het mogelijk dat je een slechte conditie hebt. Je uithoudingsvermogen is dan niet heel goed en dit heeft verband met een slechte conditie. Kijk bijvoorbeeld naar sporters. Die raken nooit buiten adem. Dat komt doordat zij een topconditie hebben. Conditie is eigenlijk het prestatieniveau van iemand op een specifiek moment. Wanneer je bijvoorbeeld snel buiten adem raakt, is de kans groot dat je een slechte conditie hebt. Je hoort namelijk normaal gesproken niet buiten adem te raken als je een stukje loopt bijvoorbeeld. In dit artikel wordt er besproken hoe je je conditie kunt verbeteren.

Hoe kan je conditie verbeteren?

Allereerst is het belang dat je voor jezelf doelen gaat stellen. Het moet voor jou duidelijk zijn wat je precies wilt bereiken. Het verbeteren van de conditie is eigenlijk erg simpel: sporten, sporten en nog eens sporten. Cardio oefeningen kunnen bijvoorbeeld enorm helpen om je conditie te verbeteren. Daarnaast kan je ook contact opnemen met een trainer als je er zelf niet veel verstand van hebt. Sportscholen kunnen tegenwoordig fitnesstoestel leasen. Doordat ze de toestellen maandelijks in termijnen betalen, kunnen ze rekening houden met de wensen en behoeften van hun leden.

Wat wordt er verder aangeraden?

Allereerst is het belangrijk om voldoende koolhydraten binnen te krijgen. Ook moet je vooral niet vergeten om genoeg water te drinken bij het sporten. Sport ook vooral buiten en in sportscholen. Sportscholen kunnen zich immers steeds meer aanpassen aan de wensen en behoeften van hun leden. Dit komt doordat fitnesstoestel leasen nu mogelijk is. Het is handig om een trainingsschema op te stellen. Vergeet hierbij echter niet dat je tussendoor ook moet uitrusten. Blijf vooral in beweging. Ga bijvoorbeeld wandelen of hardlopen. Tevens helpt het als je afstand neemt van zaken als alcohol en roken. Dit heeft namelijk ook negatief invloed op je conditie.

Door Redactie