1 gereedschap

Niet alleen mannen kun je blij maken met een gereedschapswagen, maar ook vrouwen kun je hier mee blij maken. Mensen gaan er vaak vanuit dat er alleen maar mannen in de bouw werken. Dit is ook niet heel onlogisch, want vaak zie je ook alleen maar mannen op de steigers staan en als je een loodgieter nodig hebt of je hebt hulp nodig bij het plaatsen van verschillende bouwmaterialen zie je altijd een man. Maar er werken zeker wel vrouwen in de bouw, niet per se in grote getallen, maar ze zijn er zeker. Dus er zijn ook vrouwen die erom staan te springen om een gereedschapswagen te kopen.

Stereotypering

Het blijft dus een stereotypering, dat alleen mannen in de bouw werken. Maar het is niet gek dat dit beeld geschetst wordt. Als je terug gaat naar vroeger, dan waren de rollen tussen man en vrouw groot. De man moest namelijk voor het geld zorgen en ging werken. De vrouw daar en tegen bleef thuis om voor de kinderen en haar man te zorgen. Doordat de man ging werken, leerde hij ook hoe je bijvoorbeeld materialen moest bewerken en producten in elkaar moest zetten. De vrouw leerde dit niet, zij was daar namelijk helemaal niet mee bezig. Dus we zijn opgegroeid met het beeld dat mannen in de bouw werken en vrouwen niet.

Van nature meer een vrouwenberoep

Slechts tien procent van de bouwers in Nederland is een vrouw. Nu lijkt het net alsof vrouwen niet in de bouw mogen werken, maar dat is niet zo. Vrouwen neigen gewoon meer naar andere beroepen dan de bouw. Je ziet bijvoorbeeld ook weinig mannen in de mode industrie of in de make-up. Van nature zijn vrouwen simpelweg meer gemaakt voor vrouwenberoepen en mannen juist meer voor mannenberoepen. En soms springt er eentje tussenuit die een andere richting opgaat en bijvoorbeeld in de bouw gaat werken. Maar welk beroep je ook doet, mannenberoep of vrouwenberoep, het gaat erom dat jij het werk wat je doet leuk vindt en dat je hier plezier uithaalt. Kolomboormachine

Door Redactie