Het gebeurde zomaar ineens. Totaal onverwacht was mijn halve middag verdwenen. En wat had ik gedaan? Andermans huizen bekeken. En waarvoor? In ieder geval niet om iets te kopen. Ik ben hartstikke tevreden met mijn huidige huis en realiseer mij dondersgoed dat ik van geluk mag spreken dat ik deze vier jaar geleden heb gekocht. Vandaag de dag zijn de prijzen immers zo hoog dat ik geen schijn van kans maak op een huis wat ook maar half zo klein is als mijn huidige woning. Desondanks vind ik mezelf vaak genoeg op Funda. Lekker huizen kijken en dromen van wat ik niet kan hebben. Hier merkte ik dan ook op dat mijn huis blijkbaar al helemaal niet meer hip is.

Funda is immers al lang niet meer alleen voor de mensen die daadwerkelijk een huis willen kopen. Je kan er namelijk ook goed zien wat op het moment hip is. Doordat zo veel mensen tegenwoordig proberen hun huizen te flippen laat de website duidelijk zien wat schijnt te verkopen. Enkele trends zijn visgraat vloeren, zwarte details en entresolvloer. De visgraatvloer kennen we ondertussen allemaal wel. Het is een soort kruis vloer waardoor er een mooi patroontje op de grond verschijnt dat iets klassieks aan ieder huis geeft. De zwarte accenten zijn ook niet meer onderuit te komen. Kranen, deuren en douchekoppen, alles moet tegenwoordig zwart zijn. De entresolvloer had ik zelf echter nog niet vaak gezien. Het is een soort verhoging in het huis dat kan functioneren als extra verdieping. Hier kan bijvoorbeeld een slaapkamer geplaatst worden.

Wat dit voor jou betekent

In principe niet zoveel. Niet iedere trend blijft hangen en niet iedereen heeft zin om constant zijn of haar huis aan te passen aan de nieuwste trends. Toch zijn sommige van deze ideeën wel degelijk het geld waard. Zoals duidelijk wordt door hoeveel geld flippers eigenlijk verdienen, kunnen dergelijke details de waarde van je huis significant verhogen. Daarnaast kan een kleine verbouwing ook veel geluk brengen bij jezelf en je huis als nieuw laten voelen.

Door Redactie