mooie-snowboard

Er zijn genoeg redenen om een snowboard helm te dragen tijdens het snowboarden. Wintersporten zoals snowboarden worden gezien als zowel spannend als intens. Zowel beginnende als gevorderde snowboarders lopen een aanzienlijk risico op blessures. Een eerste ervaring is echter verantwoordelijk voor ongeveer 25% van de blessures. Het komt voor omdat beginnende snowboarders niet over de nodige competentie beschikken en meer geneigd zijn hun evenwicht te verliezen, te vallen of tegen een barrière te botsen. Enkele redenen om een helm aan te doen zijn:

–        Verminderen het risico op hoofdletsels met 35%

–        Is een goede hoofdbeschermer om uw hoofd warm te houden

De populairste snowboard binding

Snowboard bindingen kopen doet u door te kijken welke type snowboard binding bij uw snowboard past. Jarenlang waren strap bindingen de meest populaire stijl van snowboard bindingen. Strap bindingen zijn gemaakt van een basisplaat die aan het bord is bevestigd. De highback zit aan de achterkant van de baseplate en ondersteunt de enkels en kuiten. De highback geeft meer controle over de bewegingen van uw snowboard. Het helpt om de achterkant van de snowboard in de sneeuw te duwen terwijl u de voorkant omhoog brengt. U kunt dan uw voeten op het board vastzetten met twee of drie verstelbare banden.

De juiste maat snowboard schoenen

Niets is irritanter dan slecht passende snowboard schoenen. Soms krijgt u schoenen die te groot zijn terwijl u een schoen huurt die niet bij uw voet past. Snowboard schoenen zijn geen gewone schoenen. Het stevige materiaal, het dikke schuim en het veter mechanisme dragen allemaal bij aan een unieke pasvorm. Het is van cruciaal belang dat u uw voeten nauwkeurig meet voordat u ze koopt. Als u uw laarzen koopt, probeer eerst uw schoenen van te voren te dragen voordat u met ze gaan snowboarden. We willen niet dat u voetpijn krijgt door oncomfortabel schoeisel als u eenmaal de top hebt bereikt.

Door Redactie