Noord-Brabant

Wanneer je voor je vakantie een verblijf boekt in de Zuid-Nederlandse provincie Noord-Brabant (in de volksmond meestal simpelweg Brabant genoemd), dan maak je om verschillende redenen een goede keuze. Brabant is immers een provincie die meerdere prachtige en gemoedelijke steden herbergt. Denk hierbij vooral aan Breda, Tilburg en de hoofdstad Den Bosch. Kleinere plaatsen die de moeite waard zijn, zijn onder meer Willemstad en Heusden. Verder kunnen natuurliefhebbers in Brabant gerust hun harten ophalen. De natuurgebieden Nationaal Park De Groote Peel, Nationaal Park De Biesbosch en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen zorgen daar zeker voor. Tenslotte is Brabant de thuisprovincie van twee van Nederlands beste attractieparken. Hierover lees je hieronder meer informatie.

Efteling

Volgens veel Nederlanders is de Efteling met afstand het beste, mooiste en meest complete attractiepark van Nederland. Dit park, dat bij het plaatsje Kaatsheuvel ligt (tussen Waalwijk en Tilburg), begon oorspronkelijk als sprookjesbos. In de loop van de vorige eeuw kwamen er vervolgens steeds meer attracties bij. Heden ten dage kun je de Efteling wel zien als ideaal attractiepark voor mensen van alle leeftijden. Het sprookjesachtige karakter van de Efteling is echter altijd behouden gebleven.

Noord-Brabant

Safaripark Beekse Bergen

Een klein stukje ten zuiden van Tilburg vind je vervolgens Safaripark Beekse Bergen. Als het op oppervlakte aankomt is dit het grootste dierenpark van heel Nederland. Er valt hier een bijzondere verscheidenheid aan dieren te aanschouwen. Bijzonder is daarnaast dat je delen van het park met de auto kunt doorkruisen. In deze gedeeltes lopen grote wilde dieren vrij rond. Het enige dat je dan wel dient te onthouden is dat je altijd in de auto blijft zitten, iets dat geen probleem moet zijn, want ook vanuit de auto kun je speciale en vooral heel prachtige foto’s maken.

Door admin