levensloopbestendige-woning-bouwen

Een moderne woning maakt gebruik van bepaalde elementen die het huis een moderne uitstraling geven. Zo kun je denken aan strakke lijnen, maar ook aan bepaalde materialen. Zo wordt stucwerk veel gecombineerd met hout of stenen om het huis een goede uitstraling te geven. Vaak reflecteert de binnenkant van een moderne woning ook het modern uiterlijk. Zo wordt er ook binnen gebruik gemaakt van strakke lijnen en open, multifunctionele ruimtes. Zo zijn woonkeukens, waarbij de keuken en de woonkamer verbonden zijn, erg populair in moderne woningen. Moderne woningen zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Zo heb je veel vrijheid om je huis zelf te bouwen.

Prefab onderdelen voor jouw huis

Bij een prefab woning denken we vaak al snel aan een huis dat op een trailer over de snelweg gaat en zo wordt neergezet op de plaats van bestemming. Deze huizen zijn vaak simpel en worden vaak zelfs gebruikt als noodoplossing na een natuurramp. Hoewel niet alle onderdelen van een woning prefab zijn, is prefab wel een uitstekende oplossing die veel wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel, deze worden meestal compleet aangeleverd en het dak op getakeld. Het is namelijk makkelijker om sommige delen vooraf in een fabriek te maken dan dat ze op locatie in elkaar gezet moeten worden.

Versnellen van de bouw met prefab

Behalve makkelijker is het ook nog eens sneller, want terwijl jouw huis wordt gebouwd zijn ze in de fabriek bezig met het maken van onderdelen van jouw huis. Wanneer er veel gebouwd wordt met beton bijvoorbeeld, worden deze elementen zoveel mogelijk al gemaakt en in zijn geheel vervoerd naar de bouwplaats. Wel vereist het transporteren van prefab onderdelen soms speciaal vervoer omdat de onderdelen heel lang of te breed zijn. Dan krijgt de vrachtwaren een speciale escort. Al in al zorgt prefab dus voor een versnelt bouwproces, dat is wel zo fijn.

Door Redactie