Tuinhuizen zijn weer in

DoorRedactie

mei 27, 2022

Na de lockdown zijn tuinhuizen weer helemaal in, want wie wil er nou niet een prachtige plekje in eigen tuin hebben om jouw gasten te kunnen ontvangen? Er zijn natuurlijk veel soorten decoratie en stijlen die uw tuinhuis kan hebben, van de Beton cire kleuren tot de verschillende soorten houten planken zijn er eindeloos mogelijkheden om uw tuinhuis mee te bouwen. Gelukkig voor u kunt u daar zelf uw beslissingen in maken want ook al is de tuinhuis een trend, deze gaat hand in hand met de lekker je eigen ding doen trend.

Modern of klassiek

Algemeen gekeken zijn er twee kanten waar u op kunt gaan voor de look van uw tuinhuis. Denk aan modern, met bijvoorbeeld een Betonverf look, of klassiek, met horizontale houten planken een grote schuifdeuren. Welke kant u ook opgaat, er zijn een aantal belangrijke tips die u in gedachte moet houden tijdens het maken van uw tuinhuis. De eerste is dat u goed in de gaten moet houden of de producten die u aanschaft voor binnen of buiten gebruik zijn. De tweede is dat het belangrijk is om ongedierte buiten te houden want niemand wil mieren binnen. Als laatste moet u kijken waar uw tuinhuis komt en of u daar voldoende elektriciteitspunten heeft.

Binnen en buiten beschermd

Voor het decor binnen is het belangrijk dat u een goede laag Kalkverf op de muren aanbrengt om de verf goed te beschermen tegen eventuele waterschade. Hoe goed u uw tuinhuis ook in elkaar zet, het is beter om goed voorbereid en beschermd te zijn. Voor de bescherming buiten zijn er verschillende opties, maar het belangrijkste is dat u zeker weet dat de verf u gebruikt gemaakt is voor buiten en weerbestendig is. Als u hout gebruikt moet u ook goed informeren of het hout behandeld is voor weerbestendigheid en waterdichtheid.

Door Redactie