9 Transport

Als we het hebben over de bouwsector, dan moet veiligheid een onderdeel van het gesprek zijn. In een branche als deze waar zoveel dingen mis kunnen gaan, is het belangrijk dat elke stap van het proces dubbel wordt gecontroleerd op veiligheidsrisico’s. Zaken als de winning van de materialen, het bouw transport, de bouwplaats en zelfs de kleding van de bouwvakkers moeten worden gecontroleerd op veiligheidsrisico’s. Om deze reden hebben ze banen van gezondheid en veiligheid aangewezen om ervoor te zorgen dat alle juiste protocollen en veiligheidsplannen aanwezig zijn. Een ongeluk in de bouwsector kan duizenden euro’s kosten voor een bedrijf.

Ongeluk in de bouw sector

Zelfs met een gezondheids – en veiligheids persoon die toezicht houdt op en veiligheidsprotocollen implementeert, gebeuren er nog steeds bouwongevallen. Een van deze verhalen gaat over een man uit de Verenigde Staten die op een kraanmachinist werkte toen een aluminium balk van 80 pond van een gebouw van negen verdiepingen viel en hem op het hoofd sloeg. Door dit incident kreeg hij een gebroken nek en schouder en prikte hij in zijn long. De enige reden dat deze man kon overleven was omdat hij een helm droeg, die deel uitmaakt van de vele protocollen die door de gezondheids- en veiligheidsafdeling worden geïmplementeerd. Verhalen als deze relativeren hoe belangrijk zelfs kleine details zoals het dragen van een hoed kunnen zijn.

Waarom Aparte categorie voor zwaar transport

Als wij het over extreem zwaar transport hebben, dan is er sprake van nog veel meer veiligheids voorwaarden. Omdat er zoveel extra factoren zijn die te maken hebben met extreem zwaar transport, moet de aandacht voor veiligheid veel meer gericht zijn. Een klein foutje kan rampzalige ongelukken veroorzaken, bijvoorbeeld als er mensen in een van de voertuigen rijden voor extreem zware materialen en er gaat iets mis, kan dit het leven van deze mensen in groot gevaar brengen. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat omdat deze materialen zo groot zijn, ze ongelooflijk veel geld kosten, dus een kleine fout kan een bedrijf een potentieel verlies van duizenden tot zelfs miljoenen dollars veroorzaken

Door Redactie