zonnepanelen

Zonnepanelen zijn duurzaam en uiteindelijk bespaar je hiermee op de energiekosten. Maar in eerste instantie betaal je een hoog bedrag voor zonnepanelen Deventer. Als je ze dan ook nog moet laat plaatsen door een specialist, ben je helemaal veel kosten kwijt. Daarom kies jij er waarschijnlijk voor om zelf zonnepanelen te plaatsen. Maar waar moet je dan op letten? In dit artikel lees je hier meer over.

zonnepanelen

Tip 1: Leg de panelen in dezelfde richting

Je kunt de zonnepanelen kris kross door elkaar leggen, maar dat geeft een chaotisch effect. Het is dus beter om ze allemaal in dezelfde richting te leggen, bijvoorbeeld allemaal liggend of allemaal staand. Om hiermee zo goed mogelijk uit te komen en zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte op je dak, kun je het beste van tevoren een legschema maken.

Tip 2: Maak gebruik van dummypanelen

Het is vaak niet mooi als je slechts een aantal zonnepanelen op je dak plaatst en de gaten en hoeken niet opvult. Helaas houd je vaak wel wat gaten en hoeken over, omdat het dak schuin afloopt, er een raam in het dak zit of omdat je een schoorsteen hebt. Deze ruimtes kun je dan het beste opvullen met zogenaamde dummypanelen. Deze panelen leveren geen stroom, maar hiermee kun je wel een strak dak creëren.

Door admin